Felhívás és regisztráció Export képes Magyar Élelmiszer-ipari termelő vállalkozásoknak 2015.07.23.

Felhívás  és regisztráció Export képes Magyar Élelmiszer-ipari termelő vállalkozásoknak

Az Aktív Üzletemberek Egyesülete immár 5 éve szervez különböző szintű kereskedelemfejlesztési és tájékoztatási fórumokat magyar cégek számára török és nyugat-európai partnerekkel.

 

A korábbi, elsősorban ipari és szolgáltatási területekre koncentráló rendezvények nyomán az Egyesület most az ígéretes mezőgazdasági, élelmiszeripari és hozzákapcsolódó gépipari lehetőségekre kíván fókuszálni. Ebből a célból 2015. November 2-3-án egyedi, a hazai termelők és kereskedők számára elsőrangú kapcsolatokat létesítő üzleti fórumot, és üzletember-találkozót szervez Partnereivel a Business Square – International Trade and Investment Forum keretében.

 

Jelentkezés: www.b2match.eu/foodbudapest

 

A rendezvény célja, hogy a hazai kapacitások lekötésével biztosítsa a 2015-ben megtermelt áruk piacra helyezését, illetve a 2016-ös évben megfelelő hátteret adjon a gazdálkodóknak és termelő cégeknek a termelés megtervezéséhez. Megfelelő magyar árualap esetén mintegy 500.000 és 2.000.000 EUR közti, 2015-ben realizálódó üzletkötés a cél. Ezen felül lehetőséget kívánunk teremteni  hosszú távú termeltetési együttműködések kialakítására az ezt követő időszakra.

 

A rendezvény kiemelt célja továbbá, hogy alternatív piacokat, és útvonalakat találjunk az orosz piacról kiszoruló, és az ukrán háború miatt nem kiszállítható, hosszú tárolást rosszul tűrő termékek számára. Ezen kívül szeretnénk egy olyan üzleti hálózatot kialakítani, amelyben a résztvevők további ajánlatait is megfelelő vásárlói körhöz tuuddjuk eljuttatni. Partnerei és üzleti kapcsolatai révén 30, Törökországból és Nyugat-Európából érkező mezőgazdasági importőr cég képviselője érkezik Magyarországra, hogy találkozzon potenciális beszállítóival, illetve hogy meglátogassa a partnerek telephelyeit.

 

A szervezői feladatokat Magyarországon az Aktív Üzletemberek Egyesületének vezetősége, és annak tagjai látják el. Külföldön kiemelt szakmai partnereink (a TUSKON török üzletemberek és iparosok szövetsége, az UNITEE nyugat-európai üzleti szövetség, és számos kisebb török üzletember-szervezet) biztosítják a megfelelő kapacitásokkal és igényekkel érkező üzletemberek részvételét.

 

A külföldi partnerek találkozóit regisztrált magyar cégekkel szervezzük, amelyek tevékenységét és árualapját ellenőrizzük. A szervezésben felkérünk számos hazai szakszövetséget, amelyek a legnagyobb tagvállalataikat az érkező cégek profiljának megfelelően hívják meg a rendezvényre (Baromfi Termék Tanács; ÉFOSZ; FRUITVEB; Magyrar Gasztro Térkép Klaszter ; Journal of Agricultural Informatics; Magyar Állattenyésztők Szövetsége; Magyar Gabona feldolgozók, Takarmánygyártók és kereskedők Szövetsége; Magyar Turizmus Zrt, Agrármarketing Centrum; Magyar Vegyipari Szövetség; Magyar Vetőmag Szövetseg; Gödöllői Szent István Egyetem; Mezőgazdasági Gyártok Szövetsége; Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács; Vágóállat és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács). A kétoldalú találkozók szervezésekor a regisztrált magyar cégeknek teljes körű szervizt nyújtunk, beleértve a szükséges tolmácsolást és a legfontosabb interkulturális ismereteket is.

 

A rendezvényen valós idejű cégtalálkozó-szervező támogatást adunk, amelyet okoskészülékekről és internetes felületről lehet majd használni.

 

2.Cél és látókör

A kereskedelmi fórum célja, hogy egy nyer-nyer helyzetet biztosítson a helyi és nemzetközi partnerei számára. A kereskedelmi fórum alatt a magyar termelők, élelmiszer feldolgozók, gépipari és felszerelés gyártók, mezőgazdasági IT fejlesztők, logisztikai és csomagolás technikai cégek kiváló lehetőséget kapnak, hogy találkozzanak külföldi cégek vásárlási és alvállalkozói terveivel. Ugyanakkor a nemzetközi cégek itt találkozhatnak olyan termékekkel és szolgáltatásokkal amelyek az EU színvonalának megfelelő minőségűek, ám annál kedvezőbb árúak.
A nemzetközi partnerek meghívásában segíteni fog a TUSKON és az UNITEE is, amik az Aktiv Üzletemberek Egyesületének partner szervezetei. A TUSKON a Törökországi Üzletemberek és Gyártok szövetsége, aminek 7 helyi szerve összesen 120 000 tag céget képvisel. UNITEE egy esernyő intézmény mely az "új Európaiak" vállalkozóit képviseli. Lényegében UNITEE képviseli azokat a vállalkozókat akik emigráns háttérrel élnek Európában. UNITEE 82 egyesületet foglal magában, az EU 26 országából több, mint 15 000 tag céggel és 3000 szakértő munkással. Az UNITEE által képviselt cégek méretük szerint jellemzően közép vállalkozások.

 

3. Kiemelt termékek

A fórum produktivitásának elősegítése érdekében, a külföldi partnerek egy részletes listát kapnak a magyar cégek szolgáltatásairól és termékeiről. Ezek jellemzően az alábbiak:

Szemes termékek – búza, árpa,  kukorica és zöldborsó nyers és feldolgozott formában;

Napraforgómag és olaj, nyersanyag és finomított formában;

Gyümölcs és zöldség, különös tekintettel az almára, szőlőre, cseresznyére és dinnyére;

Szarvasmarha és baromfi;

Tejtermékek különböző fajtái;

Konzervek és különböző típusú üdítők és gyümölcslevek;

Méz;

Vetőmag;

Trágya;

Állatorvosi gyógyszerek;

Mezőgazdasági gépek alkatrészeinek és egységeinek gyártása, outsourcing;

Mezőgazdasági ICT és IT fejlesztés;

Csomagolás & logisztikai szolgáltatások.

 

4. Programok

4.1. B2B találkozók

A B2B találkozók a legfontosabb részei a rendezvénynek. Ezen találkozók segítségével a cégek könnyen meg találhatják a számukra legfontosabb partnereket. B2B szekciók 4 órásak lesznek. Minden egyes cégek közötti találkozó 20 percesre van tervezve. Ennek megfelelően egy külföldi cég elméletileg 12 találkozót tud lebonyolítani. A külföldi cégeknek saját számozott asztaluk lesz. A magyar cégeknek kell saját maguknak időpontot egyeztetniük. Egy a rendezvényre tervezett speciális internetesprogram fogja segíteni a cégeket együttmüködését. Annak érdekében, hogy részt vehessenek a rendezvényen, a külföldi és a belföldi cégeknek is egy részletes nyomtatványt kell kitölteniük. Ennek oka, a partner kereső program minél hatékonyabb működése. A B2B találkozók lebonyolításához az előre jelzett igények alapján biztosítunk.

 

4.2. Megnyitó

Az ünnepélyes megnyitón részt vesznek kiemelt vendégek is. A rendezvényt a Aktiv Üzletemberek Egyesületének elnöke nyitja meg. Tervek szerint a fő beszédet a Földművelési miniszter tartja. A FoodDrinkEurope főtitkára  szintén köszönti az renezdvény résztvevőit. Továbbá az UNITEE elnöke is  tart nyitóbeszédet.

 

4.3. Napi program leírások

0. nap

Délutáni érkezés Budapestre, szállás elfoglalása

Közös vacsora az este folyamán a külföldi résztvevőknek

1. nap

9:00-9:30 – Sajtótájékoztató (Csak itthoni és külföldi partner szervezetek részére)

9:30-10:30 – Megnyitó

10:30-11:00 – Kávé szünet

11:00-13:00 – B2B találkozók- első szekció

13:00-14:00 – Ebéd

14:00-16:00 – B2B találkozók - második szekció

16:00-16:30 – Kávé szünet II.

16:30-17:00 – Zárás

17:00-19:00 – Szabad idő

19:00-21:00 – Közös vacsora program külföldi és magyar résztvevőkkel

2. nap

1 verzió:

9:30-18:00 – Személyes gyár (vagy műhely) látogatások (Az cégek részére akik az első napon megállapodtak ebben)

2 verzió:

10:00-11:00 – Előadás a befektetési lehetőségekről a Magyar Mezőgazdasági és Élelmiszeri Iparban

11:00 -17:00 – Gyár (vagy műhely) látogatás

18:00-20:00 – Vacsora a külföldi partnerek számára

3. nap

9:30  – Kijelentkezés a Hotelből

9:30-13:00  – Budapest város nézés (szabadon választható)

 

5. Költségvetés (melléklet)

 

6. Egyeb


6.1.Helyszín

A tervek szerint a fórum a Danubius Health Spa Helia Hotelben kerülne megrendezésre. (Budapest 1133 Kárpát utca 62-64, Magyarország. további információkért: http://www.danubiushotels.com/helia). A rendezvény ünnepélyes megnyitójának helyszíne a Helia plenáris terme. A B2B találkozók a Panoráma és a Mercure termekben lesznek megszervezve. Az étterem lesz az ebéd helyszíne míg a résztvevők a kávészüneteket az aulában élvezhetik. Orion terem lesz a sajtókonferencia helyszíne.

 

6.2. Szállás

A külföldi és magyar résztvevők számára egyaránt erősen ajánlott, hogy a szállásukat a Hélia Hotelben foglalják el, saját költségükön.

 

6.3. Közlekedés

Repülőtér - Hotel és Hotel - Repülőtér járatok, illetve a városon belüli, városok közötti utazások amik a hivatalos program részei, a külföldi vendégek számára ingyenesek.


6.4. Étkezés

Ebéd és vacsora a külföldi résztvevők számára ingyenes. Az első napon a közös vacsorához a magyar résztvevők is csatlakozhatnak. A magyar résztvevők  a vacsorán való részvétel költségeit maguk állják.

 

7.Várható eredmények

  • A magyar export kereskedelem teljesítményének növekedése a helyi cégek munkájának megkönnyítése által;
  • A külföldi cégek számára a magyar beruházási lehetőségek bemutatása;
  • A magyar gazdaság helyzetének élő példákon keresztüli bemutatása;
  • A magyar beszállító cégek népszerűsítése a nyers és feldolgozott termékek területén;
  • A magyar termelők EU minőségi szabályoknak megfelelő, ám annál jobb árfekvésű termékeinek népszerűsítése;

 

Magyar szolgáltató cégek népszerűsítése ICT, csomagolás és logisztika

Vissza
Facebook